dinsdag 17 mei 2011

Lijmklodders en kikkertaart

Vandaag hebben de meisjes zich weer vol enthousiasme op Floddertje gestort. De verhalen 'Moeder is ziek' en 'Tante is jarig' waren favoriet. We hebben ze samen op de bank gelezen, en de meiden kunnen al een heel stuk van het verhaal vertellen in hun eigen woorden. Bij de woorden 'vies' en 'schoon' beginnen ze dan te fluisteren alsof het heel spannend is! Na het voorlezen zijn we gaan knutselen. Uit een oude kalender heb ik allemaal plaatjes van Floddertje geknipt (omdat alle kinderschaartjes kwijt waren, en de keukenschaar nog een beetje te groot en scherp is als je 2 bent......), en die hebben ze op gekleurd papier geplakt. Er is wel een hoop lijm doorheen gegaan, en na afloop waren de handen echt wel 'vies'. Met water en zeep wordt gelukkig een hoop weer schoon.Na schooltijd hebben we 'Floddertje-taartjes' gemaakt. Taartjes met kikkers erop, net als in 'Tante is jarig':We hebben cakejes versierd met slagroom, aardbeien, smarties en snoepkikkers, en ze daarna lekker opgesmuld. Maar voor het versieren heeft Fatim bijna het hele verhaal voorgelezen, en dat ging haar heel goed af!

De taartjes waren goed gelukt en erg lekker. En van het eten van een Floddertje-taartje wordt je vanzelf ook een Floddertje!


Ons kleinste 'Floddertje' mag nog niet zulke taartjes eten, maar doet qua knoeien niet onder voor de rest. Een potje fruit, en een lepel is alles wat ze nodig heeft voor een kliederfestijn. Omdat alle babyslabbetjes vandaag in de was zaten, heb ik haar vandaag bij het fruiteten maar in een peuter knutselschort gehesen. Lapje over 't snoetje en ze was weer brandschoon :) . Dat Floddertje's moeder daar nou nooit opgekomen was..........


Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...