donderdag 26 mei 2011

Spelen - binnen & buiten

Deze week hebben we veel buiten gespeeld. Op dinsdag en woensdag hebben we uren doorgebracht in de speeltuin. Lekker spelen met zand en water, en het gras ontdekken:Ook hebben we deze week -speciaal voor baby Loes - de Fisher Price boerderij weer uit de kast gehaald, en samen met een van de gastkinderen helemaal schoongesopt. Wel, niet alleen Loes beleeft er veel plezier van (al schrikt ze soms van het blatende schaap). Ook Evin en Sofia zijn er weer heel zoet mee, dansen op de muziek en spelen hele spellen met de dieren.


Donderdag hebben we een begin gemaakt met 'Raf'. We hebben gelezen in het boek, gespeeld met onze eigen Raf. Zijn sjaal omknopen blijkt een goede oefening fijne motoriek en oog-handcoordinatie!


Ook hebben we onze eigen dierendans gemaakt. We hebben rondgestampt als olifanten, een lange slurf gemaakt, op een been gestaan zoals flamingo's, gesprongen als kikkers, met 'lange benen' gelopen zoals de giraffen, en rondgezwommen zoals een vis. En oh ja.....elkaar opgegeten.....net als krokodillen...en hap en hap!


's Ochtends hebben we lang aan tafel zitten kijken naar de wolken, en de zon. Het waaide hard! En de zon was verstopt. 'Achter wolken', volgens Evin. 'Nee hier, achter de muur' volgens Sofia. 'Ja! Achter de muur!'. Ondertussen hebben we een hele stapel puzzels gemaakt, boekjes gelezen en liedjes gezongen.


En..oh ja, haken, dat kun je niet vroeg genoeg leren!1 opmerking:

Marja Buis zei

Hey Mariek!
Wat ziet je blog er heerlijk gezellig uit! Ga zo door hoor!
Liefs Marja

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...