vrijdag 17 juni 2011

Feest, feest, feest

Met drie te vieren verjaardagen, een afscheidsfeestje, het einde van het schooljaar en de naderende zomervakantie, is er alle reden voor een feestje. Daarom maken we er de komende weken een vrolijke optocht van! Dinsdag beginnen we met de voorpret, en donderdag vieren we een gezamelijk verjaarspartijtje. De verjaardagsstoel kan weer even van de kast! Daarna dansen en feesten we vrolijk door tot de vakantie.
En nu ook de jongste deelnemer aan onze optocht in haar handjes kan klappen, en haar armpjes in de lucht gooit als ze 'Hoera!' hoort, kan het feest niet meer stuk. Iereeen kan mee doen.

Wat gaan we doen:
- Lezen! Uit 'Prinses Arabella is jarig' en 'Zaza viert feest', beide van Mylo Freeman, uit 'Liselotje is jarig' en 'Het hiep hiep hoera-boek voor peuters en kleuters' van Marianne Busser en Ron Schroder. Met het boekje 'Lassa is jarig' van Esther en Kirsten Plomp gaan we het tellen ook weer even goed oefenen.
- Natuurlijk gaan we zingen: verjaardagsliedjes, vrolijke liedjes. Klappen en dansen daarbij. En vergeet de instrumentjes uit de muziekmand niet. Zelfs de baby kan meedoen met een lichte sambabal.
- We duiken de keuken in: taartjes of koekjes bakken en versieren, hmmmmmm.
- Knutselen kunnen we als de beste. We gaan weer een mooie vlaggenlijn maken, en misschien nog een andere slinger. Cadeau-papier gaan we maken met grote vellen papier, stempels en verschillende kleuren inkt.
- Spelletjes doen gaat steeds beter als je bijna drie bent. Daarom gaan we cadeautjes verstoppen en zoeken. We leggen een paar cadeautjes onder een doek, en halen er dan eentje weg. Welke is er weg?
- We gaan cadeautjes ordenen van klein naar groot en andersom. Misschien kunnen we zo ook nog wel een mooie toren van cadeautjes maken.
- Kronen en feestmutsen knutselen, dat hoort er natuurlijk ook echt bij.
- Om lekker te bewegen gaan we swingen op vrolijke muziek, en spelletjes doen met ballonnen.
- Schminken en verkleden, altijd favoriet bij de meisjes, gaan we deze weken ook weer eens doen.
- Oefenen met de fijnere motoriek doen we door speelgoed voor elkaar in te pakken en uit te laten pakken.

Kortom, het wordt een vrolijke boel. Nog even wat voorbereiden, dat wel: slingers ophangen, ballonnen opblazen, nep-kadootjes inpakken om mee te stapelen en te verstoppen. De knutselkast uitmesten; waar oh waar lagen ook alweer de stempels, en een thematafel inrichten met boeken en feestatributen.

Nog 4 nachtjes slapen..........

1 opmerking:

Unknown zei

Wat een gezelligheid bij jullie! Dat gaat helemaal goedkomen!
Groetjes, Corine

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...