zaterdag 2 juli 2011

Op reis, op reis

De zomervakantie is inmiddels echt begonnen, en het duurt niet lang meer of onze optocht valt voor een paar weken weer even helemaal uit elkaar. Er zal worden gereisd, gekampeerd, gelogeerd en thuisgebleven. Nog een weekje met elkaar , en na een paar weken vol vakantieplezier, zien we elkaar in augustus dan pas weer. Dat laatste weekje, daar maken we nog even iets moois van! Na een vrolijk zomers partijtje in het park, zijn we nu helemaal in reis- en vakantiestemming.
Daarom staan komende week de tasjes en koffertjes weer in de kamer: in en uitpakken en ermee op reis gaan. De wc gebruiken de dames al een tijdjes als lift, de gang als vliegtuig of als trein, hoe creatief kun je zijn. (Dan denk ik dat er een dametje wel erg lang op het toilet zit, komt er ineens een volledig bepakte en bezakte peuter naar buiten: "Zo, ik ben nu op de 8". ) En wie eens wat anders wil? Die reist maar met de bus:
Dank, dank lieve buren voor dit fijne kado!
Met mijn eigen, grote meiden maak ik een aftelkalender, en met de peuters & kleuter ga ik lezen uit:
"Balotje op vakantie" van Yvonne Jagtenberg. Balotje gaat op vakantie en maakt een lange autoreis. Onderweg vraagt ze zich af of er op de plaats van bestemming wel een vriendje voor haar zal zijn, en sluit ze vriendschap met een bijzonder jongentje....... We kregen dit boek vorige week van een van de stagiaires die afscheid nam, en gaan het goed gebruiken!
Ook lezen we "Kleine egel gaat op reis" van Danielle Schothorst. Kleine egel wil op reis. Maar wat moet je dan allemaal meenemen? Zijn vrienden geven advies! 's Avonds komt hij er achter dat hij het allerbelangrijkste echter is vergeten......... Dit prentenboek met paginavullende illustraties in warme kleuren doet denken aan het spelletje : "Ik ga op reis en ik neem mee". (Hmmm, dat kunnen mijn oudsten mooi oefenen).

En verder? Lekker spelen met 'vakantiespeelgoed': dollen met de strandbal bijvoorbeeld. Ook baby Loes vind die erg leuk om tegenaan te duwen, vast te houden, dus zij kan lekker meedoen. Hopelijk wordt het mooi weer en kunnen we lekker naar buiten. En anders gaan we nog eens kleuren.  Of we zetten alle stoelen weer eens op een rij en bouwen een fantastische trein....dat komt wel goed.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...