dinsdag 11 oktober 2011

Over een jarige en drie vilten kronen

"Maak jij een kroon? Of zal ik dat doen?" was de vraag die ik kreeg voorafgaand aan de verjaardag van Emma. "Dat doe ik wel!" antwoordde ik gelijk, want als juf-in-spe met het jonge kind als specialisatie moet je natuurlijk wel een beetje fatsoenlijk een kroon kunnen maken. Voorheen maakte ik eigenlijk altijd een kroon voor mijn jarige (gast-)kinderen, maar de afgelopen maanden (studiedruk, vakantie) is daar aardig de klad in gekomen (Sofia en Loes die kunnen daar over meepraten.......). Hoog tijd dus om een oude traditie in ere te herstellen. Maar...een papieren kroon op het hoofd van een meiske van 1, die houdt het niet lang vol (weet ik uit ervaring). Eerder maakte ik daarom al eens een vilten medaillon voor een eenjarige maar dat was ver voor mijn blogtijdperk dus u zult het even zonder foto moeten stellen.

Anyway, ik heb de gelegenheid aangegrepen om het vilt er weer eens bij te pakken, en eens lekker te experimenteren. Dat leidde eerst tot dit:Een kroon van 3 mm dik fuchsia vilt met opgenaaide applicaties en een strijkapplicatie midden voor. De kroon sluit achter met klittenband, dus past altijd. Ik vond 'm een beetje te hoog voor een dreumeshoofdje en bovendien werd'ie vrijwel onmiddelijk door mijn eigen dames geconfiskeerd als aanvulling op de verkleedkist, dus ik mocht er nog een naaien:


En dat werd deze. Weer hetzelfde fuchsia vilt en met eenzelfde sluiting, maar nu wat lager, met opgenaaide vilten applicaties en een belletje als oogje van de vogel. Gefeliciteerd Emma !
Maar goed, toen had ik de smaak zo te pakken dat ik er nog een lap geel vilt bijpakte en deze kroon naaide, die ik nu dus weg ga geven. Wat mij betreft het begin van een nieuwe traditie: bij De Optocht vier je je verjaardag met een vilten kroon!

Emma's verjaardag hebben we feestelijk gevierd met een lief kadootje, heel veel liedjes en heerlijke (prachtig versierde) cakejes van Emma's mama, hmmmmm!Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...