vrijdag 9 december 2011

Kerstmis & de boekenkastIk had het een poosje geleden al beloofd; een foto van de kinderboekenkast-waar-lang-niet-alle-boeken-inpassen. Maar oh wat een beleven de meiden er een plezier aan! Af en toe vinden er wel wat wisselingen plaats in de kast hoor. Zo maken de sinterklaasboeken deze week weer plaats voor onze kerst prentenboeken. Vanavond heb ik ze te voorschijn gehaald, en ben begonnen met voorlezen. Morgen wel even een rondje door de slaapkamers maken, want mijn meisjes zijn alledrie gaan slapen met een hervonden kerstboekje onder hun kussen :)

Vanaf volgende week zal ik ook weer een prentenboek centraal stellen in onze speel- en knutselactiviteiten: De Kleine Kerstman van Anu Stohner en Henrike Wilson. De uitgewerkte plannen staan op de thema pagina!

Andere fijne prentenboeken rondom het thema Kerst zijn:

 Kerstmis  Kerstmis van Dick Bruna. het kerstverhaal, beschreven in eenvoudige taal en met heldere illustraties. Hier vind je een werkblad om een kerststal te maken met de figuren van Dick Bruna. Dit boek is ook leverbaar met cd.

Het kindje in de stal kartoneditie Eenvoudige vertelling van het Kerstverhaal, door Liebet Slegers. aansprekende illustraties in heldere kleuren, ook verkrijgbaar als kartonneneditie, ideaal voor de jongsten!

Liselotje en het kerstfeest Prinses Liselotje viert Kerstmis, van Marianne Busser en Ron Schroder. Leuke vertelling op rijm over dit beroemde prinsesje.

Robin en god Om voor te lezen aan kleuters vanaf 4 jaar; Robin's ouders geloven niet in God, maar Robin zit vol vragen. Gelukkig is opa er:

"Dus", zegt Robin "dus...
God is niet gevaarlijk?"
"Welnee," zegt opa.
"Een leeuw, die is gevaarlijk."
Robin zucht heel diep.
Hij vindt het fijn dat God niet gevaarlijk is.

Prachtig, filosofisch getint voorleesboek, ook met luister cd.


Veel leesplezier!

2 opmerkingen:

maarnietvangrijs zei

Heerlijk zo'n boekenkast!! Dank voor de kersttips!

Miranda zei

Super zo'n boekenkast! Wat heb je weer een superleuke boeken tevoorschijn gehaald!

Xxx Miranda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...