dinsdag 31 januari 2012

Een echte kunstenares maakt haar eigen verf!Vandaag heb ik met Sofia en Evin nog een knutselactiviteit gedaan in het kader van 'Mama kwijt'. Hier vond ik een afbeelding van het uiltje uit het boek, maar dan zonder blauwe strepen. Die blauwe strepen, daar zouden wij weleens voor zorgen!

Eerst hebben we de platen uit het boek bekeken en het uiltje vergeleken met ons uiltje op papier. Wat was er anders? De meiden hadden al snel door dat op ons papier de blauwe strepen ontbraken. Toen zijn we gaan brainstormen. Waar zouden we blauwe strepen mee kunnen maken? 'Met kleur!....met verf!' kwam er al snel uit.

 Maar...dan wel met zelfgemaakte verf he? En dus namen we elk een kloddertje scheergel in een bakje, een half rietje om te roeren (en te verven) en een druppeltje blauwe levensmiddelen kleurstof. Mengen maar! Het werd hele grappige verf. Al roerend veranderde de enigszins doorzichtige gel in een dik blauw schuim waarmee we bij het verven een leuk 3D-effect kregen.Eerst gebruikten we het halve rietje om te verven. dat ging prima. Maar.....zulke leuke verf? Daar moeten natuurlijk ook de vingertjes even in!

  Het tweede uiltje dat de meiden schilderden werd dan ook lekker met de vingers beschilderd.


En kijk, zo zag een van de pasgeverfde uiltjes er uit: bedolven onder pluizige blauwe klodders. Want alleen maar een paar streepjes trekken? Daar was die verf veel te leuk voor :)
Ik heb de uiltjes te drogen gelegd in het zonnetje, achter het raam. En tijdens het drogen werd de blauwe kleur nog wat intenser. Het 3D-effect? Dat bleef!


En kijk, daar zijn ze aan het werk...die kleine kunstenaars :)........

2 opmerkingen:

Rita zei

Leuk dat vingerverven. Zo te zien hebben jullie er erg van genoten!

M-art zei

Marieke, wat een heerlijke activiteit, als je er naar kijkt krijg je er gewoon zin in om te doen!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...