donderdag 26 januari 2012

Klei en kaartjes

Weet u nog? De zelfgemaakte klei?  Leuk om te maken, fijn om daarna mee te spelen, maar ook om een dag (of twee) later weer tevoorschijn te toveren. Het kan zijn dat de klei dan wat plakkeriger is dan op dag 1.
Meng er dan gewoon wat bloem doorheen!


Daarna kun je vrolijk verder kleien. Je kunt het ook de kinderen laten doen. Daarmee geef je gelijk een hele nieuwe impuls aan hun spel en ontdekken. Voor je het weet heb je een hele bakkerij op tafel :)

En dan de kaartjes bij 'Mama kwijt'. Die hebben we gisteren en vandaag goed gebruikt! We speelden onder andere memory en lotto met 4 kinderen. Ieder kind kreeg 4 kaarten voor zich en uit de stapel dubbelen werd steeds een kaart getrokken. Had jij dezelfde voor je liggen? Dan mocht je de tweede kaart erop leggen.

Ook legden we, met wat hulp van het boek, de kaarten in de goede volgorde bij het verhaal. Daarna konden de kinderen aan de hand van de kaartjes het verhaal heel goed navertellen!
Oh ja, en we waren ook heel erg blij dat Sofia na ruim drie weken vakantie vandaag weer van de partij was!


En dan hadden we nog een unicum vandaag: Anouk is voor het eerst zelf gaan staan! Daarna kreeg ze er geen genoeg van en herhaalde het trucje nog een heleboel keer. Leuk!

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk dat de kaartjes in gebruik zijn genomen! Schattige foto's weer.

Super Anouk! Dat is weer een mijlpaal.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...