dinsdag 17 januari 2012

Om op te eten....veilige vingerverf

Vandaag hebben we gevingerverfd. Niet zomaar, met een potje-uit-de-winkel-en-dan-maar-hopen-dat-geen-van-de-dreumesen-besluit-er-een-hapje-van-te-nemen. Nee, kidsproof, veilig en zelfgemaakt.
Gisteravond heb ik me als een moderne, kindvriendelijke heks  in mijn keukentje gebogen over een gloeiend heet brouwsel waar ik de mooiste kleuren in wist te toveren.

En vandaag hebben we er heel veel plezier aan beleefd:

Je maakt deze vingerverf met een mengsel van mais zetmeel, water en levensmiddelen kleurstof. Hier lees je hoe je dat doet! Het maken van de verf kun je goed samen met wat oudere kinderen doen. Let daarbij wel heel goed op, want je gebruikt kokend water (dit stukje van het recept doe je natuurlijk zelf!). Het roeren in een mengsel met een geleidelijk veranderende textuur, het toevoegen van de kleurstoffen en het mengen ervan...stuk voor stuk al leuke en leerzame activiteiten op zich.
Wat de verf betreft: als je deze net hebt klaar gemaakt, is het een smeuiig, goed smeerbaar mengsel. Je kunt de verf in de koelkast bewaren. Dan wordt hij wel wat dikker. Dit  biedt de kinderen echter wel weer een heel nieuw scala aan ontdekkingen. Koude, glibberige klontjes veranderen in een warme, smeerbare, nog even kleurrijke substantie, waar je de leukste kunstwerken mee kunt maken. Zo wordt vingerverven een heus ontdek avontuur!3 opmerkingen:

maarnietvangrijs zei

Leuk!!

Mimi zei

geweldig die kleine kindjes met die kleine grijpgrage pollekes, fantastische fotookes!!! liefs, mimi xxx

Anoniem zei

Ik geniet van deze foto's. Mooie zeg.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...