dinsdag 17 april 2012

Verven in 3DVandaag probeerden we een nieuwe manier van verf maken uit:

Neem per kleur 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel, 1 eetlepel zout en 2 eetlepels water. Meng dit door elkaar tot een glad papje, en voeg naar wens een (paar) druppel(s) levensmiddelenkleurstof toe.


Meng dit goed door elkaar, en dan kun je gaan verven. Het is fijn als de verf een beetje dik is!Dus als de verf dan toch een beetje dun uitvalt zoals hierboven, meng je er nog een beetje meel door, en zet de lijntjes nog even wat aan. Klaar? Leg je werkstuk max 30 seconden op vol vermogen in de magnetron. De verf droogt en rijst een beetje. Et voila: je hebt een werkstuk (een beetje) in 3D.


Het werkte de ene keer beter dan de andere, en we zijn nog aan het experimenteren met de ultieme verfmix. Zo hebben we het later op de dag nog geprobeerd met een extra theelepeltje bakpoeder door het mengsel. Dat werkte ook. Maar misschien kom ik hier binnenkort nog eens op terug met een spectaculair gerezen verfwerkstuk :). wordt vervolgd.


Hier vind je in ieder geval foto's waarop het effect toch wat spectaculairder is!

Met dit recept maak je in ieder geval snel en veilig een verf die heel prettig verft, en waarmee je dus zelf ook nog wat kunt variëren in dikte.

1 opmerking:

methartzielvansil zei

O ja-dit is echt mijn ding. Weer iets om uit te proberen-dank voor het delen-je bent voor mij een stimulans-xxx-Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...